Smeđa u kupaonici

Koje su prednosti smeđe kupaonice?

  • Smeđa promovira opuštanje, daje osjećaj topline i mira.
  • Smeđa, poput nekih drugih nijansi prirodnog drveta, unutrašnjosti daje “skup” izgled.
  • Smeđi tonovi se ne mogu umoriti, oni su neutralni po svom djelovanju na živčani sistem. Takvo kupatilo nikada neće dosaditi.

Smeđa kupaonica ima svoje nedostatke:

  • Previše tamno smeđe pločice čine sobu sumornom
  • Prevladavanje tamno smeđih nijansi (tamna čokolada, moka) vizualno smanjuje prostor.

Kombinacije s ostalim bojama u kupaonicama su smeđe.

Bijela. Smeđa i bijela je klasična kombinacija mlijeka i tamne čokolade. Izgleda elegantno, svečano.Kupatilo u smeđoj boji s dodatkom bijele boje izgleda vrlo „ukusno“ i profinjeno. Ova kombinacija će odgovarati i klasičnom dizajnu i eko stilu.

Kafa sa mlijekom.Smeđa kupaonica s dodatkom takve sjene bit će ugodno, toplo, pružit će opušteno, lagano raspoloženje.

Svijetlo bež. Kombinacija smeđe i bež boje u raznim tonovima smirit će i opustiti, dok će unutrašnjost ispasti suzdržana i skromna.

Gorka čokolada. Tamno, s jedva vidljivim uzorcima ili prugama. Odlično se slaže s bež, maslinovim, breskvastim, mliječnim nijansama. Ovo drugo je najpoželjnije. kupaonica u smeđim tonovimanapravljene u ove dvije boje izgledat će vrlo impresivno.

Drvo. Sve nijanse drveta koriste se u interijerima gotovo svih stilova, a posebno su prikladne u eko i skandinavskim stilovima koji su danas popularni.

Wenge. Vrlo zanimljiva boja, kombinirajući tamno smeđu sa svijetlijim žilama blago crvenkaste nijanse. Odlično se slaže s bež, svijetlosmeđim, mliječnim nijansama.

Zidovi

Najpopularniji materijal za zidove kupaonica su keramičke pločice. Za registraciju smeđa kupaonica možete odabrati i obične smeđe pločice i pločice “poput kamena”, “poput drveta”.

Pločice nalik drvu izgledaju sjajno u eko stilu, u urbanom potkrovlju, pa čak i u klasičnom interijeru. Unutrašnjost sobe s takvom završnom obradom poprima posebnu toplinu.

Keramičke pločice, imitirajući prirodni kamen, izgledaju vrlo plemenito i stvaraju „hladnu“, suzdržanu atmosferu u kupaonici, koja se dobro uklapa u eko i etno stil.

Kupatilo u smeđim tonovima Izgleda vrlo stilski ako se obična pločica izmjenjuje s kontrastnom bojom, dekorom ili mozaikom.

Plafon

Stretch stropovi dokazali su se u kupaonicama. Crtanje na njima može biti bilo koje, uključujući oponašanje teksture drveta. Ali u svakom slučaju, bolje je odabrati svijetlu nijansu kako se soba ne bi činila niskom.

Kat

Pod može biti neutralna podloga za dizajnerske eksperimente, u tom slučaju je jednobojan. Ali možete ga pretvoriti u samostalni umjetnički predmet, na primjer, postavljanjem u šahovsku tablu sa smeđim i bijelim pločicama ili skupljanjem složenog uzorka od pločica različitih nijansi smeđe boje. Pod koji imitira drvo ili kamen takođe izgleda impresivno.

Namještaj

Bijeli namještaj tradicionalno je rješenje za kupaonice. Ako podnu oblogu i kupaonicu napravite od tamno smeđe boje, namještaj će izgledati sofisticirano i elegantno.

Druga mogućnost je drveni namještaj i završna obrada kupaonice pločicama nalik drvu.

Stakleni ili čak zrcalni namještaj, police, ormarići idealni su za pločice koje imitiraju prirodni kamen.

Odlično se slaže s kamenom i kromiranim metalom, što je posebno prikladno u modernom potkrovlju ili minimalističkom stilu.

Smeđa kupaonica ne nameće nikakva ograničenja na dodatnu opremu: oni mogu biti gotovo bilo koje boje. Plavi peškir, ružičasti ogrtač, zelenilo u bijeloj saksiji, jantarna lampa – sve ovisi o vašem ukusu i mašti.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)